?> CEO Juventus ontkent dat de club Cristiano Ronaldo geld schuldig is

CEO Juventus ontkent dat de club Cristiano Ronaldo geld schuldig is

CEO Juventus ontkent dat de club Cristiano Ronaldo geld schuldig is

De Europese voetbalclub Juventus F.C. ontkent dat het Cristiano Ronaldo iets schuldig is nadat een rapport beweerde dat hij juridische stappen zou ondernemen voor een vermeende 17 miljoen pond die hij tegoed zou hebben. Zoals gemeld door La Gazzetta dello Sport wil Ronaldo dat Juventus hem de in 2020 overeengekomen vergoeding betaalt.

De vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar vroeg via zijn advocaten om inzage in enkele documenten van het onderzoek naar de Bianconeri en hun verborgen salarisbetalingen. Ronaldo kwam al in 2018 bij de Oude Dame en bleef drie jaar in Turijn, maar alle Europese competities werden in 2020 gepauzeerd na de uitbraak van COVID-19. Hij was tijdens zijn drie jaar in Turijn veruit de meest verdienende in een zwart-wit gestreept goedkope voetbalshirts bij de club en incasseerde tot 31 miljoen euro per seizoen als nettosalaris.

Toen Juventus in 2018 Ronaldo tekende, waren de meeste fans geschokt door de manier waarop ze de transfersom en zijn loon verhoogden, maar ze werden al snel ontmaskerd. De eis van Ronaldo zou de problemen waarmee Juventus momenteel wordt geconfronteerd kunnen verergeren nu de Serie A-reuzen onder onderzoek staan van de UEFA voor Financial Fair Play (FFP) onregelmatigheden.

Maar Juventus CEO Maurizio Arrivabene werd vervolgens opgeroepen om een onderschept telefoongesprek van hem te verduidelijken tijdens de gesprekken die Ronaldo afgelopen zomer naar Manchester United zagen verhuizen, toen de Bianconeri CEO verwees naar “schulden van zijn salarissen opgebouwd bij COVID.” Juventus sportief directeur Federico Cherubini besprak echter het aan Ronaldo verschuldigde geld toen hij eind augustus 2021 sprak met voormalig voorzitter Andrea Agnelli en zei: “19 miljoen euro van het vorige jaar en 9 miljoen euro van een jaar eerder, dus 28 miljoen euro voor belastingen verschuldigd aan de COVID.”

Ondertussen heeft het Italiaanse openbaar ministerie onderzoek gedaan naar vermeende valse boekhouding door de club en dit onderzoek heeft al geleid tot het aftreden van het bestuur van Juventus. De club heeft volgehouden dat het niets verkeerd heeft gedaan, dus we verwachten niet dat de CEO een andere mening of informatie heeft. Ronaldo heeft al drie documenten van belang, zijn privé overeenkomsten met Juventus. Nadat hij in de beginfase van 2020 had afgezien van vier maanden salaris, tekende hij drie documenten met de club om hem drie maanden geld te garanderen.

Freya

Laat je bericht achter