?> Weston McKennie verlaat Juventus voor uitleenbeurt naar Premier League

Weston McKennie verlaat Juventus voor uitleenbeurt naar Premier League

Weston McKennie verlaat Juventus voor uitleenbeurt naar Premier League

De Amerikaanse middenvelder Weston McKennie is niet opgenomen in de Juventus-selectie voor de wedstrijd van dit weekend in verband met een mogelijke overstap naar de Engelse Premier League. Volgens meerdere berichten uit Italië zijn Juventus en Leeds United het eens geworden over een herwerkte deal voor Weston McKennie, waarbij de 24-jarige Amerikaan naar verwachting nog dit weekend in Engeland aankomt om zijn medische keuring te ondergaan.

Juventus-baas Massimiliano Allegri bevestigde zaterdag tijdens een persconferentie dat hij in de komende Serie A-wedstrijd in Turijn niet zal rekenen op de voormalige Schalke-man. Leeds wil naar verluidt “zo snel mogelijk” een transferdeal voor McKennie sluiten, nu de Amerikaan al een persoonlijk akkoord heeft bereikt. McKennie wordt in eerste instantie uitgeleend aan Leeds, waarna de Premier League club een optie heeft om de Amerikaan in de zomer definitief te kopen.

McKennie kwam in september 2020 van Schalke 04 naar Juve en speelde 96 wedstrijden voor de club, met 13 doelpunten en vijf assists. McKennie was een belangrijk lid van de Amerikaanse ploeg op het WK en maakte negen doelpunten in 41 optredens voor zijn land. De Amerikaan is een getalenteerde jongen, maar hij had moeite om de vereiste impact te maken onder Max Allegri.

Men moet aannemen dat de koopoptie afhankelijk is van de Premier League status van Leeds voor volgend seizoen, aangezien zij momenteel net buiten de degradatiezone zitten. Ondertussen bevestigde Allegri dat de Bianconeri geen vervanger voor McKennie zouden tekenen: “Als hij vertrekt, hebben we Cuadrado, De Sciglio en Sulé die op rechts kunnen spelen.”

McKennie zou na Tyler Adams en Brenden Aaronson het derde USMNT-selectielid zijn dat het afgelopen jaar naar Elland Road verhuist. Zijn expressieve gezicht en open karakter maakten van hem een fanfavoriet bij de Bianconeri, maar in de Premier League zal hij in ieder geval niet dezelfde taalproblemen hebben. Hopelijk past de Premier League beter bij hem en verdient hij een permanente transfer naar Leeds vanwege zijn goede prestaties tijdens deze tijdelijke periode.

Freya

Laat je bericht achter