?> Weston McKennie weigert verhuizing naar Aston Villa maar wil Chelsea-transfer

Weston McKennie weigert verhuizing naar Aston Villa maar wil Chelsea-transfer

Weston McKennie weigert verhuizing naar Aston Villa maar wil Chelsea-transfer

Weston McKennie heeft een overstap naar Unai Emery’s Aston Villa afgewezen en wacht volgens Corriere dello Sport op een bod van Graham Potter’s Chelsea en Antonio Conte’s Tottenham Hotspur. De Amerikaan kende zijn portie hoogte- en dieptepunten sinds hij in 2020 in een goedkope voetbalshirts de overstap maakte van Schalke naar Juventus. Hij heeft echter nog steeds een markt in de Premier League.

McKennie genoot van een indrukwekkend WK met de Verenigde Staten, die alle vier hun campagnes in Qatar begonnen. De speculaties tussen Spurs en de Amerikaanse spits doken weer op in de aanloop naar de transferwindow van januari. Aston Villa heeft zich sindsdien aangesloten bij de race om McKennie. De Premier League-ploeg is naar verluidt bereid het prijskaartje van 32 miljoen dollar (30 miljoen euro) van Juventus voor de Amerikaanse ster te betalen. Ondertussen is Juventus naar verluidt bereid te luisteren naar aanbiedingen voor de USMNT-ster, maar naar verluidt zal hij een overstap naar Villa of het onlangs gepromoveerde Bournemouth afwijzen.

De Villains hebben onlangs Steven Gerrard vervangen door Unai Emery, en de Spaanse manager hoopte naar verluidt zijn middenveld te versterken met de USMNT-ster. Echter, de 24-jarige middenvelder van de USA heeft naar verluidt zijn oog laten vallen op grotere clubs. Volgens het rapport wacht McKennie op een bod van Tottenham, Chelsea of Borussia Dortmund.

Dit is goed nieuws voor Tottenham. Hoewel ze geen prioriteit lijken te geven aan een overstap naar McKennie, suggereert het rapport dat ze een grote kans maken. Volgens Tuttosport is de Noord-Londense club in gesprek om te proberen McKennie in januari naar Tottenham Hotspur te halen. USMNT’s WK-ster McKennie, die is bestempeld als een ‘buitengewone’ speler, zou een zeer goede ondertekening zijn.

De Italiaanse krant CM beweerde eerder dat Chelsea mede-eigenaar Todd Boehly McKennie wil hebben. Een ander rapport beweert echter dat McKennie een overstap naar Dortmund zou verkiezen boven Chelsea of Tottenham, mogelijk vanwege hun posities in de Premier League.

Blijkbaar houdt McKennie nog steeds vast aan een meer prestigieuze bestemming. Spurs, Chelsea en Dortmund zijn immers grotere clubs dan Villa en komen regelmatig uit in Europese topcompetities. McKennie begon dit seizoen tot nu toe 12 wedstrijden in de Serie A en leverde twee doelpunten.

Freya

Laat je bericht achter