?> Noord-Londense clubs dingen naar de komst van Adrien Rabiot van Juventus

Noord-Londense clubs dingen naar de komst van Adrien Rabiot van Juventus

Noord-Londense clubs dingen naar de komst van Adrien Rabiot van Juventus

Juventus en Frankrijk middenvelder Adrien Rabiot werpt meer blikken vanuit de Premier League, zo is gemeld in Italië. De 27-jarige is al een van de best verdienende clubs. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af en daarmee komt een einde aan zijn vierjarige verbintenis in Turijn.

De centrale middenvelder van Juventus maakte indruk toen Les Bleus de WK-finale bereikten, maar de mannen van Didier Deschamps werden zondag in Qatar met 4-2 op strafschoppen verslagen door Argentinië. Volgens La Repubblica lijkt Arsenal nu bereid om verdere stappen te ondernemen om de 27-jarige te contracteren.

Rabiot wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar de Premier League. De verwachting was dat hij zich aan het begin van het seizoen bij Manchester United zou aansluiten. Rabiot’s moeder-agent heeft de diensten van haar zoon aangeboden aan zowel Tottenham als Arsenal, en Juventus heeft laten weten dat een bod van 13,5 miljoen pond voldoende zou zijn om hem volgende maand naar Noord-Londen te sturen. Volgens Corriere dello Sport staat Tottenham aan de leiding om de Fransman binnen te halen, terwijl ook Premier League rivalen Liverpool en Chelsea geïnteresseerd zouden zijn.

Juventus is er naar verluidt op gebrand om in januari kandidaten te zoeken, om te voorkomen dat het de speler komende zomer gratis kwijtraakt in een verslechterende economische situatie bij de club. Hoewel de vraagprijs van de club redelijk klinkt, blijft de belangrijkste hindernis in de operatie de wil van de speler. En zoals gemeld door Repubblica, dringen de Gunners er nu op aan om Rabiot in de transferwindow van januari te contracteren om hun middenveld te versterken. Hun idee is om te proberen de middenvelder ‘onmiddellijk’ naar de Emiraten te halen en daarvoor zijn ze bereid om met de Turijnse club aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.

Ondertussen moet Antonio Conte in januari diepte en variatie toevoegen aan zijn middenveld, en Rabiot zou een uitstekende aanwinst zijn voor Tottenham. Als speler verschilt hij qua speelstijl eigenlijk niet veel van de andere huidige centrale middenvelders van Spurs – een hardwerkende, goed passerende, box-to-box gewillige loper. Mocht Tottenham Rabiot overtuigen om in een nieuw goedkope voetbaltenues naar Noord-Londen te verhuizen, dan zou dat een beetje een ommekeer betekenen na het afslaan van hun avances in januari 2019.

Naar verluidt heeft Rabiot echter geen haast om Juventus te verlaten. Naar verluidt blijft hij liever tot het einde van de campagne, voordat hij in de zomer de vrije markt opzoekt. En Massimiliano Allegri wil Rabiot tot het einde van dit seizoen hebben, zelfs als dat betekent dat hij komende zomer gratis verdwijnt.

Freya

Laat je bericht achter