?> Juventus plant terugkeer naar ECA na vertrek Agnelli

Juventus plant terugkeer naar ECA na vertrek Agnelli

Juventus plant terugkeer naar ECA na vertrek Agnelli

Andrea Agnelli was voorzitter van de European Clubs Association voordat hij instemde met deelname aan de European Super League, waarmee hij zichzelf uit de prestigieuze functie verwijderde en afstand deed van het lidmaatschap van Juventus. De Bianconeri worden vrijdag tijdens een bestuursvergadering van de European Club’s Association in Doha opnieuw verwelkomd in de kudde van Europese eliteclubs na hun leidende rol in de rebelse European Super League.

De ECA is een organisatie van de grootste clubs in het Europese voetbal, die samenwerkt met de UEFA. De Bianconeri behoorden tot de initiatiefnemers van het mislukte project in april 2021 en zijn een van de drie clubs die nog steeds achter het idee staan, samen met Real Madrid en Barcelona. Het Europese voetbal stond op zijn kop toen 12 clubs zich aanvankelijk aansloten bij de mislukte onderneming, die een elitecompetitie voorstelde die deelname van de grootste teams garandeerde.

De drie clubs behoorden tot de 12 clubs die in april vorig jaar een Super League aankondigden, maar de stap stortte prompt in, met negen clubs die zich terugtrokken, na een vijandige reactie uit de hele wereld. Volgens een bericht in Engeland via Football Italia zouden de Bianconeri na het vertrek van Agnelli weer tot de ECA kunnen worden toegelaten, omdat de UEFA ervoor wil zorgen dat iedereen weer deel uitmaakt van één familie.

Naar verwachting zal bestuursvoorzitter Nasser Al-Khelfaifi van ECA Juventus weer welkom heten in de voetbalfamilie door de nieuwe algemeen directeur van de club, Maurizio Scanavino, uit te nodigen. Als we het rapport mogen geloven, is dit een kans voor Juventus om terug te keren bij de UEFA.

Juventus zit midden in een organisatorische vernieuwing nadat het hele bestuur vorige maand ontslag nam, en al-Khelaifi hoopte dat de nieuwe leiding van de Italiaanse club een andere kijk op de Super League zou hebben.

Freya

Laat je bericht achter