?> Juventus gaat er prat op de meeste wereldbekerwinnaars te hebben

Juventus gaat er prat op de meeste wereldbekerwinnaars te hebben

Juventus gaat er prat op de meeste wereldbekerwinnaars te hebben

Welke ploeg kan zich erop beroemen de meeste wereldbekerwinnaars te hebben? Juventus. De Bianconeri hadden 25 winnaars in hun gelederen, met als laatste Blaise Matuidi die met Frankrijk de trofee in Rusland 2018 in ontvangst nam.

Zondag verhoogde de Oude Dame haar record tot 27 dankzij Angel Di Maria en Leandro Paredes, leden van de Argentijnse ploeg die Les Bleus onttroonde na een dramatische wedstrijd. Di Maria won een strafschop in goedkope voetbaltenues en scoorde het tweede doelpunt in de 3-3 thriller, voordat hij na 65 minuten werd uitgeschakeld, terwijl Paredes in de extra tijd inviel.

Hoewel het voormalige PSG-duo de genegenheid van de zwart-witte supporters nog moet verdienen na een teleurstellende eerste helft van de campagne, hielpen ze de club om hun record uit te breiden tot 27 wereldbekerwinnaars, waarmee ze een gat slaan met Bayern München (24). De Duitse kampioenen hadden de Bianconeri kunnen inhalen als de Fransen in de finale als winnaar uit de bus waren gekomen, want in de gelederen van Didier Deschamps zaten vier spelers van Bayern München.

De drie Juventus-spelers in de WK-finale – Di Maria, Paredes en de Franse middenvelder Adrien Rabiot – zouden in de zomer wel eens geen Juventus-spelers meer kunnen zijn, omdat er belangrijke beslissingen op stapel staan. Voormalige Juventus-spelers Paulo Dybala en Cristian Romero maakten deel uit van de selectie van Lionel Scaloni, maar alleen huidige spelers komen in aanmerking.

Inter heeft er nu 21 dankzij Lautaro Martinez in de huidige Argentijnse selectie. Roma volgt op 17, aangevuld met Paulo Dybala in Qatar 2022. Volgens Goal heeft minstens één Giallorosso de trofee in negen verschillende edities gewonnen.

Freya

Laat je bericht achter