?> Dusan Vlahovic keert terug voor Juventus' 3-0 zege op Salernitana

Dusan Vlahovic keert terug voor Juventus’ 3-0 zege op Salernitana

Dusan Vlahovic keert terug voor Juventus’ 3-0 zege op Salernitana

Bijna een jaar na de dag waarop Dusan Vlahovic een luide eerste indruk maakte bij zijn debuut bij Juventus, maakte de logge nr. 9 dinsdagavond opnieuw een statement begin februari. De Bianconeri stonden slechts twee punten voor op hun tegenstanders, na de -15 straf voor het kunstmatig opdrijven van transfersommen, dus Max Allegri waarschuwde om dit te behandelen als een degradatiedogfight.

Dankzij de twee doelpunten van Vlahovic en die van Kostic versloeg Juventus gemakkelijk Salernitana om tiende te worden in de Serie A, terwijl Salernitana zestiende blijft. De manager hield vast aan zijn 3-5-1-1 formatie, met Angel Di Maria als steun voor Vlahovic. Zij hadden vanaf het begin de overhand en verdienden uiteindelijk een strafschop toen Di Maria het loopwerk van Miretti oppikte.

Daarmee kwam een einde aan drie competitiewedstrijden zonder overwinning voor Juventus. Daardoor stonden de Bianconeri slechts negen punten boven de degradatiezone bij aanvang van de wedstrijd in Salerno, na een straf van 15 punten voor foutief boekhouden. De dubbel van Vlahovic brak een eenmalig doelpunt van de club dat terugging tot medio oktober, toen hij in de laatste minuut een derby won tegen Torino. Hij maakte zijn eerste twee doelpunten sinds zijn comeback van zijn langdurige liesblessure en voegde een “assist” toe aan landgenoot Filip Kostic. Kijk op https://www.fanshopvoetbal.com/ voor de nieuwe tenues van Juventus.

Deze partijen speelden in september een zeer controversieel 2-2 gelijkspel, toen Salernitana de 2-0 voorsprong verprutste en Juve hun beslissende winnaar ten onrechte afgekeurd zag worden wegens buitenspel, omdat er een blinde vlek van de VAR-camera was. Salernitana probeerde nog iets te bereiken, maar Juventus beheerste de wedstrijd goed om de clean sheet te behouden en met een marge van drie doelpunten te winnen. Juventus won verdiend met drie doelpunten verschil, maar de avond werd ontsierd door de blessure van Miretti.

Ondertussen was de terugkeer van Vlahovic een opsteker voor coach Massimiliano Allegri, die Leandro Paredes en Arkadiusz Milik verloor door blessures en Paul Pogba misschien pas volgende week in de Europa League tegen Nantes terug heeft. Gezien de situatie bij Juve in de afgelopen weken – en eerlijk gezegd ook in de afgelopen maanden – moet zo’n overwinning voor alle betrokkenen een verdomd goed gevoel geven.

Freya

Laat je bericht achter