?> Dejan Kulusevski's contract met Juventus is onthuld

Dejan Kulusevski’s contract met Juventus is onthuld

Dejan Kulusevski’s contract met Juventus is onthuld

Juventus zit in de problemen wegens het voeren van een valse boekhouding. Onderzoekers gaan hen aanklagen omdat ze Cristiano Ronaldo buiten hun budget om geld hebben betaald. Het onderzoek naar vermeende financiële onregelmatigheden bij de Bianconeri door de openbare aanklager van Turijn heeft enorme hoeveelheden bewijsmateriaal verzameld, waaronder afgeluisterde gesprekken en documenten die zijn meegenomen bij invallen in hun kantoren.

De Oude Dame wordt momenteel onderzocht door de UEFA wegens mogelijke inbreuken op de overeenkomsten inzake financial fair play en clublicenties. Het volledige bestuur van Juventus – inclusief voorzitter Andrea Agnelli – is nu afgetreden vanwege onderzoeken naar de boekhouding van de club in de afgelopen jaren.

Uit een reeks onderschepte telefoongesprekken van Juventus sportief directeur Federico Cherubini blijkt zijn ontevredenheid en bezorgdheid over het werk van Fabio Paratici bij de Oude Dame. Cherubino heeft zich kritisch uitgelaten over de komst van Dejan Kulusevski. De Zweed, die van Atalanta naar Juve kwam, is momenteel uitgeleend aan Tottenham.

Officieel kocht Juventus Kulusevski van Atalanta voor 35 miljoen euro plus maximaal 9 miljoen euro aan bonussen in januari 2020 en leende hem tot 30 juni uit bij Parma. Veel van de vermeende illegale activiteiten zouden hebben plaatsgevonden tijdens Paratici’s tijd in Turijn, waarbij de sportief directeur van Tottenham door een aantal van zijn voormalige collega’s werd beschuldigd van vals spel. Cherubini zei tegen Gazzetta dello Sport dat Paratici “de markt drogeerde” door veel te veel te betalen voor spelers.

Cherubini wordt geciteerd door La Gazzetta dello Sport: “Fabio (Paratici) betaalde te veel op de markt.”Hoewel Kulusevski en (Federico) Cheisa geweldige spelers zijn, betaalden we te veel toen we ze tekenden. Tijdens zijn laatste drie jaar in Turijn had Paratici de macht om deals tot 50 miljoen euro te sluiten. In de komende dagen kunnen er meer onthullingen komen, en hopelijk zal de club zich kunnen verdedigen of in ieder geval geen zware straf krijgen als de vonnissen worden uitgesproken.

Freya

Laat je bericht achter