?> Openbaar ministerie onderzoekt clubs die dubieuze zaken deden met Juventus

Openbaar ministerie onderzoekt clubs die dubieuze zaken deden met Juventus

Openbaar ministerie onderzoekt clubs die dubieuze zaken deden met Juventus

La Gazzetta dello Sport beschrijft hoe het Openbaar Ministerie in Turijn momenteel onderzoek doet naar clubs die verdachte deals met Juventus hebben gesloten.

Juve heeft verschillende partnerschappen met andere clubs waardoor ze soms favoriet zijn in de race om hun spelers te contracteren. Ze worden geconfronteerd met maandenlange complicaties op voetballend vlak, maar vooral met het vertrek van Agnelli, Nedved en Arrivabene. De ploeg van Max Allegri werd ook in verlegenheid gebracht in de Champions League, want ze werden uit de groepsfase gekegeld en verloren zelfs van Maccabi Haifa in hun goedkope voetbalshirts.

De Bianconeri staan momenteel in het vizier van het Openbaar Ministerie van Turijn voor twee belangrijke zaken: het in het geheim betalen van spelerslonen tijdens de beginfase van de COVID-pandemie, ondanks het feit dat ze publiekelijk verklaarden dat ze waren kwijtgescholden. Aangezien ze ook betrokken waren bij de Calciopoli van 2006, lijkt het erop dat ze de kwaadaardige club van het land zijn, maar Lotito zegt dat die tag onterecht is. Hij zei via Football Italia: “Politiek is één ding, menselijke waarde is iets anders. Andrea is een werkende man.”

Het Openbaar Ministerie van Turijn heeft nu de schijnwerpers gericht op een aantal met Juventus bevriende clubs die “gunstige operaties hebben uitgevoerd, met betalingen die kennelijk ver van de reële waarde liggen”. Uit een rapport van Football Italia blijkt dat Sampdoria, Atalanta, Sassuolo, Empoli en Udinese waarschijnlijk zullen worden getroffen als de aanklagers al hun zakenpartners willen beschuldigen.

“Dit onderzoek kan erger zijn dan dat naar Calciopoli, omdat het gaat om een misdaad, of met andere woorden, een schending van normen, zakelijke en sportieve normen”, zei advocaat Mattia Grassani tegen ‘Sport’. Nu heeft de Italiaanse advocaat Mattia Grassani, expert in sportrecht, onthuld dat het huidige onderzoek “ernstiger” is en zou kunnen leiden tot een vergelijkbare straf. In dit stadium loopt Juventus het meeste risico op een fikse boete van de UEFA. Als de geheime betalingen van salarissen worden bevestigd, wordt de zaak echter nog iets ernstiger en kan uitsluiting van deelname aan UEFA-competities in dit stadium niet worden uitgesloten.

Freya

Laat je bericht achter