?> Angel Di Maria maakte een positief effect voor Argentinië

Angel Di Maria maakte een positief effect voor Argentinië

Angel Di Maria maakte een positief effect voor Argentinië

Angel Di Maria is al meer dan een maand niet aan een wedstrijd van Juventus begonnen, maar maakte meteen indruk voor Argentinië met twee doelpunten en een assist. Angel di Maria scoorde twee keer, terwijl Julian Alvarez, Lionel Messi en Joaquin Correa ook doelpunten toevoegden in Abu Dhabi.
Een vroege opening van Manchester City’s Julian Alvarez en een brace van Angel Di Maria zetten de tweevoudig wereldkampioenen op voorsprong, voordat Lionel Messi voor het fluitsignaal van de rust een vierde en zijn 91e doelpunt voor Argentinië toevoegde.
Onder luid gejuich van het Mohammad Bin Zayed Stadium nam Argentinië de leiding toen Messi een pass van Di Maria ontving en de keeper voor zich had, maar Alvarez in de 17e minuut onbaatzuchtig in stelling bracht voor zijn derde internationale doelpunt.
Di Maria neemt deel aan zijn vierde – en net als Messi waarschijnlijk laatste – WK, nadat hij sinds 2010 deel uitmaakte van elke Argentijnse selectie. De breedspeler van Juventus heeft de laatste twee edities bewonderenswaardig gepresteerd. In 2014 speelde hij een sleutelrol in het bereiken van de finale en vier jaar geleden sleepte hij het land met een wonderschop tegen Frankrijk uit het slop.
De trequartista worstelt op clubniveau met een spierprobleem en volgens berichten was hij vastbesloten zijn herstel niet te overhaasten om de WK-plannen in Qatar niet in de weg te staan.
Argentinië zal nu op een hoge noot naar Qatar gaan als ze kijken naar de wedstrijden in Groep C, waar ze het moeten opnemen tegen Mexico, Polen en Saoedi-Arabië.

Freya

Laat je bericht achter