?> Allegri kreeg de schuld van het desastreuze verlies van Juventus tegen Napoli

Allegri kreeg de schuld van het desastreuze verlies van Juventus tegen Napoli

Allegri kreeg de schuld van het desastreuze verlies van Juventus tegen Napoli

Het desastreuze verlies van Juventus tegen Napoli wordt in sommige delen van de media geweten aan Massimiliano Allegri. Hij kreeg van alle Italiaanse sportkranten een 4/10 en de Italiaanse tacticus kreeg de schuld van zijn tactische beslissing over Federico Chiesa.

Juventus had meer dan geluk gehad tijdens hun acht wedstrijden durende zegereeks, waarin het nog geen enkele keer had toegegeven. De Oude Dame leed vrijdag in het Stadio Diego Armando Maradona echter haar slechtste nederlaag in drie decennia, waardoor de thuisploeg op hol kon slaan en een duidelijk signaal afgaf in de titelrace van dit seizoen. Twee van Napoli’s meest invloedrijke spelers zorgden samen voor wat wel eens hun meest cruciale overwinning in deze campagne zou kunnen zijn. Ze brachten ook de opleving van Juventus tot een schokkend – en vernederend – einde.

Na de vernederende nederlaag bij Napoli staat de baan van Max Allegri opnieuw onder druk. De supporters zijn woedend over de desastreuze prestatie in het Maradona Stadion. De Bianconeri-baas stelde een 3-5-2 formatie op met Chiesa verrassend in de basiself als rechtervleugelback in zijn voetbalshirts. La Gazzetta dello Sport benadrukte dat het spelen van Chiesa in die positie Juventus “blootstelde”, hoewel “individuele fouten de rest deden” in een van de meest vernederende nederlagen in de geschiedenis van de Bianconeri.

De ploeg van Luciano Spalletti was altijd dominanter, maar Juve leek even goed te geven als te krijgen. In de tweede helft lieten de Napolitanen de Bianconeri echter achter zich met een paar snelle doelpunten. Napoli staat nu 10 punten voor op Juventus en is op weg naar de eerste Scudetto in meer dan 30 jaar.

Gelukkig voor Allegri staat zijn ploeg momenteel in de top vier van de Serie A. Maar de hoofdcoach moet zijn verblijf rechtvaardigen met positieve resultaten op het veld tussen nu en het einde van de campagne. Hij werd gevraagd naar zijn opmerkingen over de lage energie, vooral omdat Juve in eerdere wedstrijden had laten zien dat ze laat konden scoren.

Zoals La Gazzetta dello Sport meldt, overweegt Juventus niet om Allegri in dit stadium te ontslaan, omdat hij weliswaar verantwoordelijk was voor het 5-1 verlies, maar ook voor de acht opeenvolgende overwinningen. Als Allegri niet aan de verwachtingen voldoet, zal Juventus op zoek gaan naar een alternatief, met twee van hun voormalige middenvelders Antonio Conte en Zinedine Zidane bovenaan het lijstje.

Freya

Laat je bericht achter